Over The Tibbs

The Tibbs zijn begonnen als cultact die obscure instrumentals en vergeten classics uit de Memphis Soul en Northern Soul van de zestiger jaren onder het stof vandaan haalde, maar direct ontstond de behoefte het repertoire uit te breiden met eigen werk. Het heeft geleid tot een moddervette mengeling van vlammende originals met hier of daar nog een meedogenloze cover.

Met een bezetting van drums, basgitaar, gitaar en Hammond, een driekoppige blazerssectie en het gepassioneerde stemgeluid van frontvrouw Elsa Bekman, staan The Tibbs voor meeslepende garagesoul die stevig knipoogt naar blues, funk, jazz en surf.

Tibbs-bandThe Tibbs

  • Elsa Bekman (vocals)
  • Henk Kemkes (gitaar)
  • Michael Willemsen (bas)
  • Paul Jonker (hammond)
  • Bas de Vries (drums)
  • Siebe Posthuma de Boer (trompet)
  • Coen de Vries (tenorsax)
  • Berd Ruttenberg (baritonsax)

 

“The Tibbs Fenomenaal goed ”
Leo Blokhuis NPO Radio2

Over de single Lies “were the hell did you find this?”
The Face Radio Brooklyn NYC USA

“De elf liedjes op Takin’ Over sprankelen stuk voor stuk. Dat is deels te danken aan de krachtige zang van Elsa Bekman (is hier de nieuwe Janis Joplin opgestaan?) maar de rest van de band is ook beresterk. Pure klasse dit.”

**** Lust For Life

“The Tibbs zijn DE aanrader voor al Uw zomerfestivals.

Jazzism

“Het octet voert je met grote klasse terug naar de hoogtijdagen van het genre.”

**** Music Maker

“Een volwaardige retrosoul en funkgroep met drie blazers, Hammond en de geweldige vocalen van leadzangeres Elsa Bekman. Het geluid van de band is naar internationaal niveau getild en meet zich met het beste in de sector.”

OOR

“Wie de Quincy Jones’ soundtrack van de film They Call Me Mr. Tibbs (hoogstwaarschijnlijk naamgever?) kent gelooft niet dat een Nederlandse band deze sound zo authentiek kan benaderen. progressie binnen een toch retro-moderne stijl (lees: eigen nummers tussen originals) ergens tussen funk, surf, garage en ska is werkelijk een unicum.”

Mania nr. 328

“Do the right thing: support this very promising talent from The Netherlands.

Craig Charles, BBC Radio 6, The Craig Charles Funk and Soul Show

“J’ai récemment découvert The Tibbs, groupe d’Amsterdam, et je suis plus qu’enthousiaste. J’adore j’adore j’adore!

Rudy Boy Train, www.rudeboytrain.com

“Next Time is a pacey, up-tempo number with parping brass that has just a hint of ska about it. It packs plenty of energy – rough and honest.”

Bill Buckley on soulandjazzandfunk.com

“I’m really lovin’ these slightly husky vocals by Elsa Bekman on this tune… They’ve got their sound spot on!”

Craig Charles, BBC Radio 6, The Craig Charles Funk and Soul Show

“We love “NEXT TIME” and will be thrilled to feature the single on Modern Soul Sauce all April 2016 long!”

Kathryn Ballard Shut, Coffee Talk Jazz Magazine

Dit komt uit Néderland! Ik hoorde het en was op slag en stoot verliefd. Ik kreeg de cd via via en ik vind het fantastisch!

Gerard Ekdom in Ekdoms After Dinner Trip, Radio 6

(…) De composities onttrekken je even aan de waan van de dag(…). Superieure techniek in ogenschijnlijk simpele en catch nummers (…); zangeres Elsa Bekman die opvalt met haar warme stem, waarin de timbres van Amy Winehouse en Duffy zijn te bespeuren. (…) swingsessies van krap vier minuten die het goed zullen doen op feesten en grote evenementen.

Patrick Lamberts, Music Maker

Een stijl die het midden houdt tussen de bigbandblues van Janis Joplin en de bigbandfunk van James Brown. Elsa Beckman, die zingt als een nachtegaal en ook nog een lekkere Janis Joplin-uithaal in huis heeft.

Robert Jan van der Woud, Noordhollands Dagblad